Wie is "Hondiaans"?

 
logo Vroeger in huis waren er altijd al honden. Vanaf de leeftijd dat het mocht zwierf ik met ze door de bossen van Baarn. Zonder enige theoretische voorkennis heb ik later mijn eigen huishond opgevoed tot een trouwe kameraad waar ik werkelijk alles mee heb kunnen delen. Ik heb geleerd dat wanneer de omgang met honden gebaseerd is op respect dit van nature wederzijds is. In de PyreneeŽn ervaren dat wanneer je paarden op vergelijkbare wijze benaderd deze dieren even trouw en verstandig kunnen reageren. De sleutel is respecteer en je wordt gerespecteerd.
Een aantal jaren geleden met onze "nieuwe" hond kennis gemaakt met de trainingstechniek van Martin Gaus en gemerkt dat er een theorie achter zit om "hondvriendelijk" te trainen. Maar ook gemerkt dat er nog veel meer mogelijk is. Na mijn opleiding als orthopedisch instrumentmaker heb ik meer dan 20 jaar met gehandicapten gewerkt om vervolgens een uitstap van enkele jaren als beleidsmedewerker bij een zorgverzekeraar te maken.
Inmiddels gediplomeerd tot kynologisch gedragsdeskundige aan de Martin Gaus Academie heb ik nu de ervaringen uit het verleden gecombineerd met kennis uit het heden.

Herman Veelwaard
Geboren in 1956.
Eigenaar van- en trainer bij KGC "Hondiaans".
Steeds werkend aan oplossingen die voor u en uw hond individueel op uw situatie zijn afgestemd.